500 gram aardpeer
300 gram wortel
300 gram knolselderij
100 gram rode linzen
2 rode uien
teentje knoflook
2 eetlepels olijfolie
1 liter groentebouillon
400 gram pasta
sap van een halve citroen
snufje zeezout
vers gemalen zwarte peper
Rasp de aardpeer fijn en doe er het citroensap over.
Snij de wortel en de knolselderij in kleine blokjes (brunoise).
Snij de ui en de knoflook fijn en fruit met de olijfolie in een pan.
Voeg de wortel en de knolselderij toe en bak een paar minuten mee.
Doe de geraspte aardpeer bij het mengsel en bak een paar minuten mee. Blijf roeren.
Voeg zoveel bouillon toe dat een lekkere saus ontstaat, voeg de linzen toe en laat minstens twee uur sudderen.
Maak eventueel verder op smaak met wat zeezout en vers gemalen zwarte peper.
Kook de pasta al dente.
Tip: lekker met Parmezaanse kaas.