Bietensalade met tofu, erwtjes en tahin
Een fijne salade met rode bieten, tofu, erwtjes en dankzij de tahin-citroendressing net even anders dan anders. Heerlijk als voorgerecht, maaltijdsalade of zelfs als hoofdgerecht geserveerd met bruine rijst. Super snel te bereiden en altijd een succes.
Wat heb je nodig?
Voor de salade:
300 gram gemengde sla naar wens
2 rode bieten (gekookt)
bakje tofu
200 gram doperwtjes (bevroren)
2 lenteuitjes
2 eetlepels sojasaus of Tamari (glutenvrij)
Voor de dressing:
3 eetlepels olijfolie (kan eventueel ook met water of een combinatie!)
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels tahin
1 theelepel honing (of ahornsiroop)
zout en peper
Voor de garnering:
Handvol zonnebloempitten
Hoe maak je deze fijne bietensalade?
Schil de bieten en snij ze in blokjes. Laat de doperwtjes op laag vuur in een koekenpan ontdooien tot ze fris en knapperig zijn, maar niet te warm. Knip de lenteui in ringetjes en bewaar in een bakje. Maak nu de dressing: meng de eetlepels olijfolie met het citroensap, de tahin, de honing en maak op smaak met zout en peper. Leg de sla op de borden of op een grote platte schaal en meng de eerste helft van de dressing erdoor. Bereid nu de tofu: snij in blokjes en doe in een koekenpan met hete olijfolie, besprenkel met sojasaus en laat de blokjes op middelhoog bakken tot ze lichtbruin kleuren en een beetje krokant worden van buiten. Verdeel nu de bieten, de doperwtjes, de lenteuitjes en de warme tofublokjes over de salade en besprenkel met de rest van de dressing. Garneer met zonnebloempitten. Je bent klaar om te serveren!